Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślane babeczki z malinami, bławatkiem i polewą z białej czekolady. Z pewnością zaskoczą domowników i gości niecodziennym, kwiatowym dodatkiem.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 518
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9790
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 518
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9790
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4507
Składniki
Z tego przepisu zrobiłam 12 muffinek. Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka po 1 sztuce. Dodajemy mleko, mąki, proszek. Na końcu dodajemy bławatka i maliny (jeśli używacie mrożonych, to trzeba je rozmrozić i mocno odcisnąć). Muffinki wkładamy bo blaszki wyłożonej papilotkami (do ok 70-80% wysokości). Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut. Studzimy. Polewa: Czekoladę dzielimy na kostki. Razem z masłem i mlekiem podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż do rozpuszczenia. Polewą oblewamy ostudzone muffinki. Posypujemy płatkami bławatka i lekko dociskamy, aby dobrze się przykleiły. Muffinki najlepsze są następnego dnia po przygotowaniu.