Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślane babeczki z malinami, bławatkiem i polewą z białej czekolady. Z pewnością zaskoczą domowników i gości niecodziennym, kwiatowym dodatkiem.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1484
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38560
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1309
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1484
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38560
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1309
Składniki
Z tego przepisu zrobiłam 12 muffinek. Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka po 1 sztuce. Dodajemy mleko, mąki, proszek. Na końcu dodajemy bławatka i maliny (jeśli używacie mrożonych, to trzeba je rozmrozić i mocno odcisnąć). Muffinki wkładamy bo blaszki wyłożonej papilotkami (do ok 70-80% wysokości). Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut. Studzimy. Polewa: Czekoladę dzielimy na kostki. Razem z masłem i mlekiem podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż do rozpuszczenia. Polewą oblewamy ostudzone muffinki. Posypujemy płatkami bławatka i lekko dociskamy, aby dobrze się przykleiły. Muffinki najlepsze są następnego dnia po przygotowaniu.