Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna letnia propozycja. Babeczki. Muffinki. Powtarzam się, ale każdy je lubi:) Tym razem zrobiłam je z truskawkami, czereśniami i migdałową kruszonką. Prosta i szybka propozycja na deser.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12347
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1315
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39428
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12347
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1315
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39428
Składniki
Z truskawek usuwamy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki. Z czereśni usuwamy pestki. Składniki na kruszonkę zagniatamy ze sobą rozcierając by powstały charakterystyczne dla kruszonki grudki.
W jednej misce mieszamy składniki suche i owoce, w drugiej składniki mokre. Łączymy zawartość obu misek, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy do foremki wyłożonej papilotkami.
Pieczemy z teromoobiegiem, w temperaturze 160 stopni.