Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciągu 30 minut mamy pyszny deser, budyń z dodatkiem czarnej porzeczki, utopiony w muf finach.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 207
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 357
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 207
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 357
Składniki
1. Budyń gotujemy w jednej szklane mleka, studzimy.
2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek, cukier. 3. Wbijamy jajka.
4. Wlewamy olej oraz mleko. 5. Mieszamy dokładnie.
6. Foremki muf fin napełniamy jedną łyżką masy.
7. Układamy dowolny owoc, u mnie była to czarna porzeczka.
Następnie po łyżce budyniu.
9. Przykrywamy masą.
10. Pieczemy 20 minut w 180 °C. 11. Deser gotowy. 12. Smacznego.