Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciągu 30 minut mamy pyszny deser, budyń z dodatkiem czarnej porzeczki, utopiony w muf finach.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9054
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9054
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
1. Budyń gotujemy w jednej szklane mleka, studzimy.
2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek, cukier. 3. Wbijamy jajka.
4. Wlewamy olej oraz mleko. 5. Mieszamy dokładnie.
6. Foremki muf fin napełniamy jedną łyżką masy.
7. Układamy dowolny owoc, u mnie była to czarna porzeczka.
Następnie po łyżce budyniu.
9. Przykrywamy masą.
10. Pieczemy 20 minut w 180 °C. 11. Deser gotowy. 12. Smacznego.