Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem muffiny w wersji dla dorosłych, bo z datkiem wiśni w spirytusie :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Banany zmiksować/zblendować. Następnie dodać jaja i śmietanę, wymieszać Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz stopione masło, wymieszać. Na końcu dodać pokrojoną czekoladę oraz wypestkowane wiśnie. Całość połączyć ze sobą.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 20-25 min. Upieczone ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietankę, wymieszać i udekorować ostudzone muffinki. Smacznego!