Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 449
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 506
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10088
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2265
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9945
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 449
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 506
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10088
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2265
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9945
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Żurawinę suszoną i rodzynki zalej wrzątkiem (tylko do przykrycia, odstaw na 10 minut do przestygnięcia). 2. Do naczynia przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon cejloński, kardamon oraz cukier kokosowy. 3. W drugim naczyniu lekko roztrzep jajka, dodaj kefir oraz olej rzepakowy i wymieszaj tylko do połączenia się składników. 4. Na sam koniec dodaj odsączone bakalie, wymieszaj. 5. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. 6. Ciasto przełóż do papilotek do 3/4 wysokości. 7. Piecz w temperaturze 165°C przez około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. 8. Wyjmij z piekarnika. 9. Gdy wystygną posmaruj kremem z gorzkiej czekolady. 10. Udekoruj pokruszonymi orzechami włoskimi oraz listkiem świeżej mięty. 11. Smacznego