Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na około 12 sztuk
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
1. Żurawinę suszoną i rodzynki zalej wrzątkiem (tylko do przykrycia, odstaw na 10 minut do przestygnięcia).
2. Do naczynia przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon cejloński, kardamon oraz cukier kokosowy.
3. W drugim naczyniu lekko roztrzep jajka, dodaj kefir oraz olej rzepakowy i wymieszaj tylko do połączenia się składników.
4. Na sam koniec dodaj odsączone bakalie, wymieszaj.
5. Formę do muffinek wyłóż papilotkami.
6. Ciasto przełóż do papilotek do 3/4 wysokości.
7. Piecz w temperaturze 165°C przez około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka.
8. Wyjmij z piekarnika.
9. Gdy wystygną posmaruj kremem z gorzkiej czekolady.
10. Udekoruj pokruszonymi orzechami włoskimi oraz listkiem świeżej mięty.
11. Smacznego
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 485
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 485
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Żurawinę suszoną i rodzynki zalej wrzątkiem (tylko do przykrycia, odstaw na 10 minut do przestygnięcia). 2. Do naczynia przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon cejloński, kardamon oraz cukier kokosowy. 3. W drugim naczyniu lekko roztrzep jajka, dodaj kefir oraz olej rzepakowy i wymieszaj tylko do połączenia się składników. 4. Na sam koniec dodaj odsączone bakalie, wymieszaj. 5. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. 6. Ciasto przełóż do papilotek do 3/4 wysokości. 7. Piecz w temperaturze 165°C przez około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. 8. Wyjmij z piekarnika. 9. Gdy wystygną posmaruj kremem z gorzkiej czekolady. 10. Udekoruj pokruszonymi orzechami włoskimi oraz listkiem świeżej mięty. 11. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 162