Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Żurawinę suszoną i rodzynki zalej wrzątkiem (tylko do przykrycia, odstaw na 10 minut do przestygnięcia). 2. Do naczynia przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon cejloński, kardamon oraz cukier kokosowy. 3. W drugim naczyniu lekko roztrzep jajka, dodaj kefir oraz olej rzepakowy i wymieszaj tylko do połączenia się składników. 4. Na sam koniec dodaj odsączone bakalie, wymieszaj. 5. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. 6. Ciasto przełóż do papilotek do 3/4 wysokości. 7. Piecz w temperaturze 165°C przez około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. 8. Wyjmij z piekarnika. 9. Gdy wystygną posmaruj kremem z gorzkiej czekolady. 10. Udekoruj pokruszonymi orzechami włoskimi oraz listkiem świeżej mięty. 11. Smacznego