Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek z dodatkiem czerwonego wina, z rodzynkami moczonymi w herbacie, oblany polewą i posypany orzechami włoskimi. Coś dobrego dla każdego.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2736
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2736
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Składniki
Rodzynki namoczyć w świeżo zaparzonej herbacie.
W garnuszku przygotować: margarynę, cukier, kakao i wino - zagotować i ostudzić. Do ostudzonej masy wbić jaja, dodać przesianą mąkę z proszkiem i zmiksować. Rodzynki odsączyć, wmieszać do ciasta., dodać szczyptę imbiru i cynamonu.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec około 45 minut w temp. 180 st. Wystudzić, polać polewą, ozdobić orzechami. Ciasto jest raczej ciężkie, ale miękkie i bardzo aromatyczne.