Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2216
Dodano: 14.04.2010
Odsłon: 18503
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Żółtka oddzielic od białek. Białka ubic. Dodac do nich kolejno (po trochu) cukier, mąkę, żółtka, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Ja to mieszam miksując, a mąkę, proszek, sodę, kakao i cynamon wcześniej sobie przesiewam.
Do ciasta wrzucic pokrojone w kostkę jabłka i wymieszac łyżką. Wylac na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. godz. w temp. 170-180 stopni. (Użyłam blachy 33x25).
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 25 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Nie mam dobrej ręki do pieczenia ciasta,ale to jest tak proste i cudnie wygląda,że mam nadzieję że nareszcie jakieś mi się uda.Trzymaj za mnie kciuki. Pozdrawiam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 29 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Olej zastępuje margarynę. Wlewamy go po troszku wtedy kiedy dodajemy cukier, mąkę, żółtka itd. Inny tłuszcz już tu nie jest potrzebny.1 Kto głosował? | Odpowiedz

bambunio 29 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
a co z tym olejem a margaryny sie nie dodaje0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
robię dokładnie taki sam jest pyszny i wilgotny w środku,polecam1 Kto głosował? | Odpowiedz

ilia 14 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Aż ślinka cieknie... :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Cynamonek 14 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda cudnie :) Przepis idzie do ulubionych!!1 Kto głosował? | Odpowiedz