Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chodziło za mną ciasto z jabłkami i tak wymyśliłam murzynka z jabłkami.Jest pulchny,wyrośnięty,wilgotny i bardzo smaczny:)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5762
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 447
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5762
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 447
Składniki
Mleko,margarynę,cukier i kakao rozpuścić na gazie,wystudzić. Do zimnego dodać ,mąkę,jajka,cukier waniliowy,pr.do pieczenia,olejki i dokładnie zmiksować. Dodać żurawinę-zmiksować. Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki,a następnie w cieńkie półksiężyce. Blaszkę 25/36cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać połowę ciasta,na to ułożyć jabłka i zalać drugą częścią ciasta. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.,po 10min.zwiększyć temp.do 200st. Piec około godz.a najlepiej do suchego patyczka,wtedy wiemy czy ciasto jest upieczone.
Ciasto wystudzić i zrobić polewę. W rondelku rozpuścić cukier,kakao,masło i wodę. Cały czas mieszając na gazie rozpuścić składniki. Gorącą polewą polać ciasto i dać w chłodne miejsce by polewa zastygła.
Smacznego życzę!