Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , puszysty , a zarazem wilgotny i pachnący owocami z kompotu wigilijnego murzynek , polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi smakuje wspaniale i jest idealny na różne imprezy i spotkania rodzinne.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 159
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 387
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 159
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 387
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej, mleko i mus z owoców z kompotu wigilijnego .
Następnie dodaj przesianą mąkę z sodą i kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu zastaw do ostygnięcia. Do rondelka włóż czekoladę dodaj śmietanę, podgrzewaj do rozpuszczenia. Polej wystudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne, długo zachowuje świeżość.