Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny murzynek z serowymi kuleczkami oraz kremem budyniowym :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5616
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29955
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 267
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19703
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1167
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5616
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29955
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 267
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19703
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1167
Składniki
Wszystkie składniki na kulki dokładnie ze sobą mieszamy. Ser możemy dodatkowo zmielić, ja tego nie zrobiłam. Próbujemy, jeśli trzeba dodajemy jeszcze trochę cukru pudru. Odkładamy na chwilę do lodówki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy serowej robimy 24 kulki wielkości orzecha włoskiego. Żeby było łatwiej formować moczmy ręce w wodzie. Kulki układamy w odstępach obok siebie. Chowamy do lodówki.
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski, sypkie składniki przesiewamy, miksujemy do połączenia składników. Piekarnik nagrzewamy na 150 st. C termoobieg lub 170-180 st. C ustawienie góra dół. Ciasto wlewamy najpierw między serowe kulki, później na nie. Jeśli całych nie przykryjemy nie trzeba się przejmować. Pieczemy ok 50 - 60 minut do suchego patyczka.
Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem, w połowie szklanki mleka mieszamy budyń. Wlewamy i gotujemy przez chwilę cały czas mieszamy. Odstawiamy i przykrywamy folią spożywczą, tak żeby dotykała budyniu. Masło miksujemy na puch, dodajemy zimny budyń po łyżce, miksujemy aż do wyczerpania budyniu. Ciasto równo smarujemy kremem, posypujemy startą czekoladą. Chowamy na chwilę do lodówki. Smacznego :)