Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto które robi sie szybciutko w smaku rewelacyjne moja rodzina bardzo go lubi
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3098
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3098
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Kasie z cukrem i kakao zagotowujemy w garnku gdy wszystko jest płynne wlewamy szklankę wody jeszcze raz zagotowujemy nastepnie odlewamy 3/4 szkl wszystko studzimy
Gdy nam wystygnie dodajemy 4 żółtka, mąkę.proszek do pieczenia,olejek i wszystko dokładnie mieszamy na końcu dodajemy ubita pianę z białek i delikatnie mieszamy .Ciasto przelewamy na blaszke wysmarowaną i wyłożona pergaminem na wierzchu układamy 3/4 odsączonych wiśni i wstawiamy do piekarnika 180st na ok 30-40 min
czekoladę łamiemy na kawałki dodajemy 2 łyżeczki oleju i roztapiamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej gdy mamy już płynną mieszamy z uprzednio odlaną polewą dodajemy resztę wiśni
polewamy upieczone ciasto można to zrobić od razu po wyjeciu z piekarnika i gotowe ewentualnie posypujemy płatkami migdałowymi smacznego