Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto które robi sie szybciutko w smaku rewelacyjne moja rodzina bardzo go lubi
Kasie z cukrem i kakao zagotowujemy w garnku gdy wszystko jest płynne wlewamy szklankę wody jeszcze raz zagotowujemy nastepnie odlewamy 3/4 szkl wszystko studzimy
Gdy nam wystygnie dodajemy 4 żółtka, mąkę.proszek do pieczenia,olejek i wszystko dokładnie mieszamy na końcu dodajemy ubita pianę z białek i delikatnie mieszamy .Ciasto przelewamy na blaszke wysmarowaną i wyłożona pergaminem na wierzchu układamy 3/4 odsączonych wiśni i wstawiamy do piekarnika 180st na ok 30-40 min
czekoladę łamiemy na kawałki dodajemy 2 łyżeczki oleju i roztapiamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej gdy mamy już płynną mieszamy z uprzednio odlaną polewą dodajemy resztę wiśni
polewamy upieczone ciasto można to zrobić od razu po wyjeciu z piekarnika i gotowe ewentualnie posypujemy płatkami migdałowymi smacznego
Prawdziwe masło klarowane. Przepis pochodzi z 417 odcinka programu "Ewa gotuje".
Odsłon: 2295
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1488
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 406
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1470
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4093
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1488
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 406
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1470
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4093
Składniki
Kasie z cukrem i kakao zagotowujemy w garnku gdy wszystko jest płynne wlewamy szklankę wody jeszcze raz zagotowujemy nastepnie odlewamy 3/4 szkl wszystko studzimy
Gdy nam wystygnie dodajemy 4 żółtka, mąkę.proszek do pieczenia,olejek i wszystko dokładnie mieszamy na końcu dodajemy ubita pianę z białek i delikatnie mieszamy .Ciasto przelewamy na blaszke wysmarowaną i wyłożona pergaminem na wierzchu układamy 3/4 odsączonych wiśni i wstawiamy do piekarnika 180st na ok 30-40 min
czekoladę łamiemy na kawałki dodajemy 2 łyżeczki oleju i roztapiamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej gdy mamy już płynną mieszamy z uprzednio odlaną polewą dodajemy resztę wiśni
polewamy upieczone ciasto można to zrobić od razu po wyjeciu z piekarnika i gotowe ewentualnie posypujemy płatkami migdałowymi smacznego
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka z nasionami lnu
Desery
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Desery
Tęczowe ciasto bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Ciasteczka z nasionami lnu
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza s...
Odsłon: 22
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Meryl Streep to amerykańska aktorka, która rozkochała w sobie cały świat. Zna...
Odsłon: 25