Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto które robi sie szybciutko w smaku rewelacyjne moja rodzina bardzo go lubi
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 479
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9836
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13453
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2715
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 479
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9836
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13453
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2715
Składniki
Kasie z cukrem i kakao zagotowujemy w garnku gdy wszystko jest płynne wlewamy szklankę wody jeszcze raz zagotowujemy nastepnie odlewamy 3/4 szkl wszystko studzimy
Gdy nam wystygnie dodajemy 4 żółtka, mąkę.proszek do pieczenia,olejek i wszystko dokładnie mieszamy na końcu dodajemy ubita pianę z białek i delikatnie mieszamy .Ciasto przelewamy na blaszke wysmarowaną i wyłożona pergaminem na wierzchu układamy 3/4 odsączonych wiśni i wstawiamy do piekarnika 180st na ok 30-40 min
czekoladę łamiemy na kawałki dodajemy 2 łyżeczki oleju i roztapiamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej gdy mamy już płynną mieszamy z uprzednio odlaną polewą dodajemy resztę wiśni
polewamy upieczone ciasto można to zrobić od razu po wyjeciu z piekarnika i gotowe ewentualnie posypujemy płatkami migdałowymi smacznego