Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus czekoladowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej. Śmietanę ubij na sztywno.
Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę, a żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj ciepłą, ale nie gorącą czekoladę i dokładnie wymieszaj. Musisz to zrobić w miarę szybko, żeby nie było grudek.
Wystudzoną czekoladę wymieszaj z ubitą śmietaną i pianą z białek. Jeśli chcesz, dodaj brandy. Mus przełóż do szklanek i wstaw do lodówki. Udekoruj wiórkami.Źródło: Takie jest życie