Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 592
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 592
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Możemy wymieszać część mlecznej z gorzką. W garnku zagotować wodę. W tej kąpieli umieścić mniejszy garnek/miskę metalową/naczynie szklanw żaroodporne z czekoladą. Gdy czekolada się rozpuści, ma lekko ostygnąć. W innej misce ubić 2 białka ze szczyptą soli (do sztywnej piany). Mozna dodać też cukier puder. Rozpuszczoną,lekko ostudzoną czekoladę wymieszać z białkiem. Uważać by czekolada nie była zbyt gorąca. W przeciwnym razie zetnie się białko. Gotowy deser schować do lodówki do stężenia.