Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114849
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114849
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Możemy wymieszać część mlecznej z gorzką. W garnku zagotować wodę. W tej kąpieli umieścić mniejszy garnek/miskę metalową/naczynie szklanw żaroodporne z czekoladą. Gdy czekolada się rozpuści, ma lekko ostygnąć. W innej misce ubić 2 białka ze szczyptą soli (do sztywnej piany). Mozna dodać też cukier puder. Rozpuszczoną,lekko ostudzoną czekoladę wymieszać z białkiem. Uważać by czekolada nie była zbyt gorąca. W przeciwnym razie zetnie się białko. Gotowy deser schować do lodówki do stężenia.