Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie truskawek z musem czekoladowym to duet sprawdzony i smaczny. Chętnie po niego sięgną zarówno dzieci, jak i dorośli na przyjęciu. Podany na zakończenie wieczoru sprawi waszym gościom radość. Jest to krem, który może stanowić doskonałą bazę do tortów. Często przygotowuje taki właśnie mus czekoladowy również z innych owoców sezonowych, takich jak maliny czy borówki.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. 100 g truskawek zasypujemy cukrem. Następnie truskawki z cukrem lekko podgrzewamy. Studzimy. Miksujemy. Pozostałe 100 g truskawek kroimy w ćwiartki. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Wolnym strumieniem dodajemy rozpuszczoną czekoladę do ubitej śmietany. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Krem przekładamy do pucharków. Na wierzchu polewamy sosem truskawkowym. Ozdabiamy pokrojonymi truskawkami. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!