Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus malinowy z listkami mięty"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. 50 dag malin rozgnieć widelcem. Jogurt zmiksuj z cukrem i malinami. Dodaj tężejącą galaretkę, wymieszaj.
W foremkach układaj na zmianę trochę masy i malin. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem foremki zanurz na chwilę w gorącej wodzie. Wyjmij, przykryj talerzem, odwróć foremkę do góry dnem i wyjmij deser. Udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.
CZAS: około pół godzinyŹródło: Dobry Tydzień