Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus marcepanowo-truskawkowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Zmiksuj sosu. Połowę rozlej do szklanek, resztę schłodź.
Połącz w rondelku mleko, masę marcepanową, cukier i wanilię. Zagotuj i mieszaj, aż cukier i marcepan się rozpuszczą. Zdejmij z ognia.
Rozpuść żelatynę w 2 łyżkach wody i wymieszaj z mleczną masą. Przelej do stalowego naczynia przez sitko. Naczynie umieść na misce z kostkami lodu i mieszaj, aż masa zacznie się ścinać.
Ubij kremówkę. Dodaj do masy, wymieszaj. Przełóż masę do szklanek z sosem i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
Tuż przed podaniem rozłóż resztę sosu truskawkowego do szklanek. Truskawki pokrój na ćwiartki i delikatnie ułóż je na wierzchu.
4 porcje • : 20 min • gotowanie: 5 min • chłodzenie 3-4 godz. • 200 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia