Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1696
Dodano: 02.08.2015
Odsłon: 2270
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
truskawki dojrzałe obrać, opłukać, kilkanaście zostawić do ozdoby, truskawki dobrze zmiksować w pojemniku blendera
zmiksowane truskawki przełożyć do naczynia i mikserem zmiksować z jogurtem gęstym, serkiem homogenizowanym waniliowym na masę gładką
galaretkę truskawkową, 2 łyżeczki żelatyny rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzoną wlać do masy i dobrze zmiksować
forma silikonowa 22 cm - wlać masę do formy, poukładać biszkopty lekko je wciskając w masę
powkładać kostki czekolady nadziewanej orzechami, schować do lodówki do stężenia
truskawki pozostałe dać na wierzch, galaretkę agrestową z 1 łyżeczką żelatyny rozmieszać w 600 ml gorącej wody i tężejącą galaretkę wlać na masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser wyłożyć na talerz
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Malgoskawkuchni 10 styczniaZgłoś do usunięcia
Świetny przepis i na pewno smaczny .Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz