Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus z groszku z kurczakiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 534
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 534
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Groszek odcedź, 2/3 zmiksuj z żółtkami. Dodaj parmezan, resztę groszku i pianę ubitą z białek. Wrzuć posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Foremkę wyłóż plastrami boczku, tak by końce wystawały poza brzegi. Nałóż mus, wciśnij w niego pokrojone mięso. Przykryj wystającym boczkiem. Piecz 50 min w 180oC. Udekoruj.Źródło: Naj