Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewane pierniczki"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 466
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 138
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 466
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 138
Składniki
Miód zagotuj z przyprawą, dodaj masło i ostudź. Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka. Wsyp mąkę, kakao, sodę, wlej śmietanę i zagnieć ciasto. Chłodź przez dobę.
Rozwałkuj, wytnij serduszka. Na połowie ciasteczek połóż odrobinę powideł, nakryj resztą, sklej. Piecz 10 min w 180°C. Polewa: stop masło z gorzką czekoladą. W masie zanurzaj serduszka.Źródło: Chwila dla Ciebie