Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze babka czekoladowa na święta
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2424
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2424
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Składniki
Do garnka włóż pokruszoną czekoladę, masło, dodaj cukier i mleko wszystko razem podgrzej do rozpuszczenia i zostaw do wystudzenia.
Do wystudzonej masy dodaj żółtka, wymieszaj a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec ubitą pianą z białek.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Babkę po upieczeniu i wystygnięciu możesz posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Polecam.