Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na bardzo proste w przygotowaniu ciasto owocowe. Ja użyłam jagód ale mogą być inne owoce, ciasto jest wilgotne, delikatne i bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis i życzę udanego wypieku.
Najpierw przygotuję kruszonkę, na blat przekładam składniki na kruszonkę i łączę je dłońmi, tak żeby powstały grudki. Następnie kruszonkę przekładam na talerzyk i wstawiam ją do lodówki, na czas przygotowania ciasta.
Ciasto możemy przygotować łyżką lub mikserem z hakami do wyrabiania ciasta.
Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto, oprócz mąki i proszku do pieczenia, i miksuję przez chwilę, żeby składniki się połączyły.
Następnie dodaję proszek do pieczenia, mąkę i miksuję do połączenia się składników i żeby nie było grudek.
Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Jagody przekładam do miski i oprószam mąką ziemniaczaną, następnie przekładam na górę ciasta i posypuję kruszonką.
Pieczenie:
Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika, do 180°C na drugą od dołu półkę i piekę do suchego patyczka około 55 minut. Długość pieczenia zależy od piekarnika i wielkości foremki.
Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu.
Upieczone ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia.
Życzę udanego wypieku i smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Lubicie proste ciasta, które wyglądają jakbyście spędzili długie godziny nad...
Odsłon: 7854
Niezawodna polewa która zawsze sie udaje!Po wiecej inspiracji zapraszam na mó...
Odsłon: 3696
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 77
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587532
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 77
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587532
Składniki
Najpierw przygotuję kruszonkę, na blat przekładam składniki na kruszonkę i łączę je dłońmi, tak żeby powstały grudki. Następnie kruszonkę przekładam na talerzyk i wstawiam ją do lodówki, na czas przygotowania ciasta.
Ciasto możemy przygotować łyżką lub mikserem z hakami do wyrabiania ciasta. Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto, oprócz mąki i proszku do pieczenia, i miksuję przez chwilę, żeby składniki się połączyły. Następnie dodaję proszek do pieczenia, mąkę i miksuję do połączenia się składników i żeby nie było grudek.
Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Jagody przekładam do miski i oprószam mąką ziemniaczaną, następnie przekładam na górę ciasta i posypuję kruszonką.
Pieczenie: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika, do 180°C na drugą od dołu półkę i piekę do suchego patyczka około 55 minut. Długość pieczenia zależy od piekarnika i wielkości foremki. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Upieczone ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 151
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 1418