Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Najprostsze muffinki"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 243
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 243
Składniki
Rabarbar obieram i kroję w małe kawałki, mieszam z 1/3 szklanki cukru. W jednej misce mieszam olej, olejek, jajka i jogurt grecki, by powstała jednolita masa (można użyć blendera). W drugiej – 3/4 szklanki cukru, mąkę i proszek do pieczenia.
Do mokrych składników wsypuję suche i mieszam. Wlewam ciasto do papilotek lub formy do muffinek (do 3/4 wysokości). Na wierzch kładę kawałki rabarbaru. Piekę ok. 20 min w temp. 170°C.
Zawsze się udają. Bez problemu zrobią je osoby, które nie mają doświadczenia w pieczeniu ciast. Paulina Jagocka z Kielc
35 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji 60 gr • Przepis na 12 sztukŹródło: Kobieta i życie