Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie lubi rabarbaru - zwłaszcza w połączeniu ze słodziutkim, kruchym ciastem? Na jeden kawałeczek każdy się skusi, ale jak gdy spróbujecie ciasta z tego przepisu, nie będzie łatwo się powstrzymać się przed zjedzeniem kolejnych kawałków. Oto przepis na najpyszniejsze cisto z rabarbarem.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i startą skórką cytryny, którą wcześniej wyparz. Dodaj pokrojone w kostkę masło. Ugnieć dobrze ciasto i włóż je na godzinę do lodówki.
Rabarbar umyj, osusz, pokrój na 2-3 cm kawałki, posyp cukrem i odstaw.
Przygotuj kruszonkę - roztopione i ostudzone masło połącz z mąką, zmielonymi migdałami, cukrem i cukrem z wanilią. Zagnieć ciasto.
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wyciągnij ciasto z lodówki, rozwałkuj je i włóż do tortownicy tak, by boki tortownicy (do 3/4 wysokości) również były nim pokryte.
Na ciasto posyp trochę bułki tartej. Odlej sok, który puścił rabarbar i wyłóż go na ciasto. Na wierzch rabarbaru posyp kruszonkę.
Ciasto włóż do rozgrzanego do 180 st. piekarnika. Piecz ok. godziny.
Szybkie, łatwe i puszyste ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką niezwykle...
Odsłon: 2491
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 68
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 30
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 68
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 30
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i startą skórką cytryny, którą wcześniej wyparz. Dodaj pokrojone w kostkę masło. Ugnieć dobrze ciasto i włóż je na godzinę do lodówki.
Rabarbar umyj, osusz, pokrój na 2-3 cm kawałki, posyp cukrem i odstaw.
Przygotuj kruszonkę - roztopione i ostudzone masło połącz z mąką, zmielonymi migdałami, cukrem i cukrem z wanilią. Zagnieć ciasto.
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wyciągnij ciasto z lodówki, rozwałkuj je i włóż do tortownicy tak, by boki tortownicy (do 3/4 wysokości) również były nim pokryte. Na ciasto posyp trochę bułki tartej. Odlej sok, który puścił rabarbar i wyłóż go na ciasto. Na wierzch rabarbaru posyp kruszonkę.
Ciasto włóż do rozgrzanego do 180 st. piekarnika. Piecz ok. godziny.
Przepisy Desery
Desery
Tort z galaretek.
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Tort z galaretek.
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 16
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 68