Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne jak puch i szybko znikające z talerza
1.Białka ubijamy na sztywno,dodajemy porcjami cukier,żółtka,
i dalej ubijamy.
2.Wlewamy cieńkim strumieniem maślankę,olej,a następnie
wsiewamy mąkę z proszkiem i już mieszamy łyżką lub pałką.
3.Mieszamy tylko do połączenia składników.
Długie mieszanie może spowodować,że ciasto będzie mało
puszyste.
4.Ciasto wlewamy do formy i układamy owoce( przecięciem do
góry)
5.Pieczemy w 190C (termoobieg 170C)przez ok 35 min.
Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe.
Jeśli tak,to uchylamy drzwiczki i zostawiamy na 5 min
i wyciągamy do całkowitego ostygnięcia.
6. Ciasto obficie posypujemy cukrem pudrem
To ciasto spokojnie może zastąpić pracochłonny piernik.
Odsłon: 29876
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53555
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14100
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166510
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 21
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53555
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14100
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166510
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 21
Składniki
1.Białka ubijamy na sztywno,dodajemy porcjami cukier,żółtka, i dalej ubijamy. 2.Wlewamy cieńkim strumieniem maślankę,olej,a następnie wsiewamy mąkę z proszkiem i już mieszamy łyżką lub pałką. 3.Mieszamy tylko do połączenia składników. Długie mieszanie może spowodować,że ciasto będzie mało puszyste. 4.Ciasto wlewamy do formy i układamy owoce( przecięciem do góry) 5.Pieczemy w 190C (termoobieg 170C)przez ok 35 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe. Jeśli tak,to uchylamy drzwiczki i zostawiamy na 5 min i wyciągamy do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasto obficie posypujemy cukrem pudrem
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 61
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 199