Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne jak puch i szybko znikające z talerza
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1240
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1002
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1240
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1002
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Składniki
1.Białka ubijamy na sztywno,dodajemy porcjami cukier,żółtka, i dalej ubijamy. 2.Wlewamy cieńkim strumieniem maślankę,olej,a następnie wsiewamy mąkę z proszkiem i już mieszamy łyżką lub pałką. 3.Mieszamy tylko do połączenia składników. Długie mieszanie może spowodować,że ciasto będzie mało puszyste. 4.Ciasto wlewamy do formy i układamy owoce( przecięciem do góry) 5.Pieczemy w 190C (termoobieg 170C)przez ok 35 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe. Jeśli tak,to uchylamy drzwiczki i zostawiamy na 5 min i wyciągamy do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasto obficie posypujemy cukrem pudrem