Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne jak puch i szybko znikające z talerza
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 166
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 853
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3984
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19998
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 166
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 853
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3984
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19998
Składniki
1.Białka ubijamy na sztywno,dodajemy porcjami cukier,żółtka, i dalej ubijamy. 2.Wlewamy cieńkim strumieniem maślankę,olej,a następnie wsiewamy mąkę z proszkiem i już mieszamy łyżką lub pałką. 3.Mieszamy tylko do połączenia składników. Długie mieszanie może spowodować,że ciasto będzie mało puszyste. 4.Ciasto wlewamy do formy i układamy owoce( przecięciem do góry) 5.Pieczemy w 190C (termoobieg 170C)przez ok 35 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe. Jeśli tak,to uchylamy drzwiczki i zostawiamy na 5 min i wyciągamy do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasto obficie posypujemy cukrem pudrem