Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z dżemem po 2. roku"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
Jajko rozbij z mlekiem i dodaj obie mąki (czyli kukurydzianą i ziemniaczaną) oraz szczyptę soli. Następnie dokładnie wymieszaj , by powstało ciasto.
Usmaż naleśniki z obu stron i odstaw, żeby trochę przestygły. 3. W tym czasie ubij śmietanę z odrobiną cukru.
Gdy naleśniki będą lekko ciepłe, posmaruj je dżemem truskawkowym, a potem zwiń w ruloniki.
Tuż przed podaniem udekoruj naleśniki bitą śmietaną oraz owocami, np. truskawkami.Źródło: Mam dziecko