Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z dżemem po 2. roku"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 48
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 144
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 86
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 149
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 48
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 144
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 86
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 149
Składniki
Jajko rozbij z mlekiem i dodaj obie mąki (czyli kukurydzianą i ziemniaczaną) oraz szczyptę soli. Następnie dokładnie wymieszaj , by powstało ciasto.
Usmaż naleśniki z obu stron i odstaw, żeby trochę przestygły. 3. W tym czasie ubij śmietanę z odrobiną cukru.
Gdy naleśniki będą lekko ciepłe, posmaruj je dżemem truskawkowym, a potem zwiń w ruloniki.
Tuż przed podaniem udekoruj naleśniki bitą śmietaną oraz owocami, np. truskawkami.Źródło: Mam dziecko