Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na szybkie i sycące danie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 186
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 186
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Składniki
Naleśniki: Do miski miksera dodajemy kolejno mleko, mąkę (stopniowo) i jajko. Miksujemy na gładka masę. Na koniec dodajemy wodę gazowaną i sól. Dalej chwilę miksujemy.
Smażenie: Na rozgrzaną, wysmarowaną kawałkiem słoniny lub oleju patelnię, wylewamy odpowiednią ilość ciasta. Smażymy na dwie strony. Usmażone placki układamy na talerzu. Po usmażeniu wszystkich odwracamy placki dzięki czemu wszystkie będą jednakowo elastyczne gdyż zaparują.
Przygotowanie masy serowej: Twaróg mieszamy widelcem razem z serkiem, jogurtem oraz cukrem wanilinowym. W zależności od konsystencji możemy dodać mniej lub więcej jogurtu.
Usmażone placki smarujemy cienką warstwą masy serowej. Do środka lub na zewnątrz możemy dodać dżem. Inną opcją może być polanie całości kwaśną śmietaną i sokiem malinowym. Smacznego