Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na szybkie i sycące danie.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Składniki
Naleśniki: Do miski miksera dodajemy kolejno mleko, mąkę (stopniowo) i jajko. Miksujemy na gładka masę. Na koniec dodajemy wodę gazowaną i sól. Dalej chwilę miksujemy.
Smażenie: Na rozgrzaną, wysmarowaną kawałkiem słoniny lub oleju patelnię, wylewamy odpowiednią ilość ciasta. Smażymy na dwie strony. Usmażone placki układamy na talerzu. Po usmażeniu wszystkich odwracamy placki dzięki czemu wszystkie będą jednakowo elastyczne gdyż zaparują.
Przygotowanie masy serowej: Twaróg mieszamy widelcem razem z serkiem, jogurtem oraz cukrem wanilinowym. W zależności od konsystencji możemy dodać mniej lub więcej jogurtu.
Usmażone placki smarujemy cienką warstwą masy serowej. Do środka lub na zewnątrz możemy dodać dżem. Inną opcją może być polanie całości kwaśną śmietaną i sokiem malinowym. Smacznego