Do góry

Desery Przepis na:

Naleśniki z nadzieniem serowym

Naleśniki z nadzieniem serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 127

Dodano:

Odsłon: 1587

Łatwy przepis na szybkie i sycące danie.

Składniki

  • mąka pszenna typ 480 - 150 g
  • mleko 3,2% - 250 ml
  • jajko - 1 szt.
  • woda gazowana - 100ml
  • sól - szczypta
  • twaróg półtłusty - 400g
  • serek homogenizowany - 200g
  • jogurt grecki - 2 łyżki
  • cukier wanilinowy - 32g
  • dżem truskawkowy - do smaku jako dodatek
  • słonina lub olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki z nadzieniem serowym

Przygotowanie

  1. Naleśniki:
    Do miski miksera dodajemy kolejno mleko, mąkę (stopniowo) i jajko. Miksujemy na gładka masę. Na koniec dodajemy wodę gazowaną i sól. Dalej chwilę miksujemy.

  2. Smażenie:
    Na rozgrzaną, wysmarowaną kawałkiem słoniny lub oleju patelnię, wylewamy odpowiednią ilość ciasta. Smażymy na dwie strony.
    Usmażone placki układamy na talerzu. Po usmażeniu wszystkich odwracamy placki dzięki czemu wszystkie będą jednakowo elastyczne gdyż zaparują.

  3. Przygotowanie masy serowej:
    Twaróg mieszamy widelcem razem z serkiem, jogurtem oraz cukrem wanilinowym. W zależności od konsystencji możemy dodać mniej lub więcej jogurtu.

  4. Usmażone placki smarujemy cienką warstwą masy serowej. Do środka lub na zewnątrz możemy dodać dżem. Inną opcją może być polanie całości kwaśną śmietaną i sokiem malinowym.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń