Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napoleonka na cieście francuskim
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5405
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19403
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1049
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5405
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19403
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1049
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, po 5 minutach pieczenia ponownie ponakłuwać. Piec ok 20 min, Tak upiec każdy płat osobno. Odstawić do ostudzenia. Budynie ugotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć na puch, porcjami dodawać budyń. Krótko zmiksować do połączenia składników. Na płat upieczonego ciasta wyłożyć krem budyniowy. Przykryć drugim płatem ciasta i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.