Do góry

Desery Przepis na:

Napoleonka na cieście francuskim

Napoleonka na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3281

Dodano:

Odsłon: 24082

Napoleonka na cieście francuskim

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 5 szklanek mleka
  • 3 budynie waniliowe
  • 6 łyżek cukru
  • 250 g masła
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, po 5 minutach pieczenia ponownie ponakłuwać.
    Piec ok 20 min,
    Tak upiec każdy płat osobno.
    Odstawić do ostudzenia.
    Budynie ugotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć na puch, porcjami dodawać budyń. Krótko zmiksować do połączenia składników.
    Na płat upieczonego ciasta wyłożyć krem budyniowy. Przykryć drugim płatem ciasta i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

AgnieszkaJulia 10 października w jakiej temperaturze piec płaty ciasta francuskiego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 października 2016 Przepis ma nazwę Napoleonka,więc nigdzie nie pisze o kremówce papieskiej.
Kremówka papieska jak pisze Bellajaga ma dodatek alkoholu i nie jest robiona z budyniu z torebek:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellajaga 30 października 2016 i jeszcze na budyń daje się ubitą śmietanę,a tylko dla dorosłych do masy budyniowej spirytus,likier lub ajerkoniak .
to dopiero jest prawdziwa kremówka papieska.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellajaga 30 października 2016 to jest kremówka papieska a nie jakaś tam napoleonka

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 28 października 2016 lubimy ciasto francuskie,więc na pewno spróbujemy :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń