Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napoleonka na cieście francuskim
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7422
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5074
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328139
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7422
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5074
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328139
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, po 5 minutach pieczenia ponownie ponakłuwać. Piec ok 20 min, Tak upiec każdy płat osobno. Odstawić do ostudzenia. Budynie ugotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć na puch, porcjami dodawać budyń. Krótko zmiksować do połączenia składników. Na płat upieczonego ciasta wyłożyć krem budyniowy. Przykryć drugim płatem ciasta i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.