Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodownik to ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jednak naszym zdaniem jest zbyt smaczne, aby przygotowywać go tylko raz w roku. Może zrobicie go jeszcze w ten weekend? Na przykład w ramach treningu przed świątecznym maratonem pieczenia? Jesteśmy pewni, że ten tradycyjny miodownik nie raz będzie gościć na waszym stole.
Wymieszaj razem składniki na ciasto i podziel na 4 równe części. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wypełnij cienko rozwałkowaną jedną porcją ciasta. Nakłuj je widelcem i piecz 15 minut w temperaturze 160 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Wystudź i wyjmij z formy. Tak samo potraktuj 3 pozostałe części ciasta.
W szklance mleka wymieszaj kaszę. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego mleka wlej kaszę i gotuj, aż całość zgęstnieje. Odłóż do wystygnięcia. Zmiksuj masło i ugotowaną kaszę. Ma powstać puszysty krem.
Blaty ciasta smaruj konfiturą i kremem, i naprzemiennie układaj w formie. Ostatnią warstwą powinien być krem. Wierzch ciasta posyp posiekanymi orzechami. Możesz również udekorować je kandyzowanymi wiśniami.
Święta to czas gdy je się więcej, mniej się rusza, spędza się czas za stołem,...
Odsłon: 1002
Są to szybkie w przygotowaniu ciasteczka maślane, ponieważ szybko znikają;) M...
Odsłon: 5864
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 84
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 504
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 84
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 504
Składniki
Wymieszaj razem składniki na ciasto i podziel na 4 równe części. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wypełnij cienko rozwałkowaną jedną porcją ciasta. Nakłuj je widelcem i piecz 15 minut w temperaturze 160 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Wystudź i wyjmij z formy. Tak samo potraktuj 3 pozostałe części ciasta.
W szklance mleka wymieszaj kaszę. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego mleka wlej kaszę i gotuj, aż całość zgęstnieje. Odłóż do wystygnięcia. Zmiksuj masło i ugotowaną kaszę. Ma powstać puszysty krem.
Blaty ciasta smaruj konfiturą i kremem, i naprzemiennie układaj w formie. Ostatnią warstwą powinien być krem. Wierzch ciasta posyp posiekanymi orzechami. Możesz również udekorować je kandyzowanymi wiśniami.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 84
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 166