Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co roku przygotowuję pierniczki według tego samego, niezawodnego przepisu i nigdy się jeszcze nie zawiodłam. Recepturę na zrobienie tych pysznych pierniczków dostałam od koleżanki po wcześniejszym spróbowaniu jej wyrobów. Pokochałam ten smak, a pierniczki według jej przepisu piekę już od 5 lat. Tym razem zaczęłam już w listopadzie. Planuję część z tych pierniczków rozdać rodzinie i znajomym.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier puder, kakao i przyprawę do piernika. Składniki mieszamy.
Do suchych składników przelewamy przestudzone mało, dodajemy jajka i płynny miód.
Zagniatamy ciasto na pierniczki.
Stolnicę posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich rozwałkowujemy na placek o grubości około 3 mm. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy pierniczki.
Pierniczki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Pierniczki pieczemy partiami przez około 10 min w temperaturze 180 stopni.
Upieczone pierniczki przechowujemy w szczelnym pojemniku. Dekorujemy według uznania.