Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Noworoczne pierniczki"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Masło i miód rozpuść, ostudź. Wmieszaj cukier, kakao, przyprawę, jajko i 2 łyżki rumu. Na stolnicę przesiej mąkę z sodą. Dodaj masę miodową, olej i mielone orzechy. Zagnieć ciasto, schłodź w lodówce.
Małe foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem. Do każdej wciśnij kulkę ciasta. Foremki wstaw do piekarnika. Piecz w 190 st. 10 min. Pierniczki wyjmij z foremek, odstaw do ostudzenia. Rozpuść 5 dag czekolady (lub polewy czekoladowej). Polej pier niczki. Powciskaj migdały lub orzechy włoskie.
Czas ok. 60 min; porcja – 120 kcal, cena 50 gr.Źródło: Świat kobiety