Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto cieszy się bardzo dużą popularnością w Anglii i Stanach. Czy przyjmie się u nas? Zobaczymy. Inspirowane przepisem "Paula Deen''s Red Velvet Cupcakes" z Food Network.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce średniej wielkości zmieszać mąkę, cukier, sodę, sól i kakao. W dużej misce delikatnie mieszamy olej, maślankę, jajka, barwnik, ocet i wanilię. Następnie zmieszać wszystkie składniki razem. Pieczemy ciasto w tortownicy o średnicy 24 cm, do suchego patyka. Studzimy ciasto i dzielimy na pół.
W dużej misce zmiksować masło i cukier puder, aż osiągniemy puszystą masę. Dodajemy śmietankowy serek i syrop. Wszystko ubijamy mikserem. Masa musi być lekka.
Ciasto nasączamy (ja nasączyłam alkoholem), a następnie nakładamy masę i dekorujemy orzechami.