Do góry

Desery Przepis na:

Odpustowe całuski miętowe

Odpustowe całuski miętowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19508

Dodano:

Odsłon: 2809

Domowe całuski są najlepsze.

Składniki

  • mąka pszenna 2 szklanki
  • cukier kryształ 0,5 szklanki
  • amoniak spożywczy 0,5 łyżeczki
  • krople miętowe 12 kropli
  • woda 3/4 szklanki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Odpustowe całuski miętowe

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania
    1.Amoniak i krople rozpuścić w wodzie, następnie dodać do sypkich produktów.
    2.Odstawić na 3 godziny do lodówki, po czym formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
    3.Całuski układać na blasze posypanej mąką i piec krótko (ok. 20 minut) w rozgrzanym piekarniku w temp. Ok. 220-240 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń