Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet bakaliowy po 2. roku"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1659
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1659
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
Jajka dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę; żółtka dokładnie wymieszaj z jogurtem naturalnym i mąką. Następnie dodaj do masy pianę z białek i całość wymieszaj.
Rodzynki i drobno pokrojone suszone morele zalej wrzątkiem i pozostaw na kilka minut, by zmiękły.
Bakalie wsyp do ciasta, całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło i smaż omlet z obydwu stron na złoty kolor.Źródło: Mam dziecko