Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oponki do smak dzieciństwa. Proste i szybkie do upieczenia, pyszne, delikatne w smaku, zachwycą każdego, zawsze wychodzą.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 886
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5987
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9809
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 886
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5987
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9809
Składniki
Mąkę wysypać na blat, dodać ser, jajka, sodę, ocet, masło i śmietanę. Zagnieść ciasto (wychodzi dość rzadkie). Gotowe oprószyć mąką i rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wykrawać szklanką kółka. Kolejno na środku wykroić małą dziurkę kieliszkiem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu w dużym garnku z obu stron, na złoty kolor. Oponki układać na ręcznikach papierowych, aby tłuszcz ociekł. Lekko ciepłe posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze są świeże, od razu po usmażeniu. Kulki powstałe po wycięciu kieliszkiem można ponownie zagnieść i od nowa wyciąć oponki lub je po prostu usmażyć. Oponki, zamiast posypywać cukrem pudrem, można udekorować lukrem.
Polecam