Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania. Zawsze wychodzą. :-)
Ser zmielić 2 razy, przełożyć do miski i wymieszać z cukrem oraz cukrem wanilinowym.
Do sera dodać roztrzepane jajka i żółtka, sól, mąkę oraz wymieszaną w jogurcie sodę i proszek do pieczenia.
Zagnieść ciasto. (jak ciasto będzie kleiło się do rąk, podsypać mąką )
Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok 1 cm i wycinać kółka szklanką a środek - kieliszkiem.
Oponki układać na ściereczce, przykryć drugą ściereczką i odłożyć do lekkiego wyrośnięcia na ok 30-40 min.
Po tym czasie rozgrzać olej w rondlu i smażyć oponki na małym ogniu na złoty kolor.
Usmażone oponki układać na papierowym ręczniku a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1207
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 165
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 118
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 330
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 39
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1207
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 165
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 118
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 330
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 39
Składniki
Ser zmielić 2 razy, przełożyć do miski i wymieszać z cukrem oraz cukrem wanilinowym.
Do sera dodać roztrzepane jajka i żółtka, sól, mąkę oraz wymieszaną w jogurcie sodę i proszek do pieczenia.
Zagnieść ciasto. (jak ciasto będzie kleiło się do rąk, podsypać mąką )
Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok 1 cm i wycinać kółka szklanką a środek - kieliszkiem.
Oponki układać na ściereczce, przykryć drugą ściereczką i odłożyć do lekkiego wyrośnięcia na ok 30-40 min.
Po tym czasie rozgrzać olej w rondlu i smażyć oponki na małym ogniu na złoty kolor.
Usmażone oponki układać na papierowym ręczniku a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Lody chałwowe
Desery
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Lody chałwowe
Znakomita propozycja na domowe lody chałwowe.
Odsłon: 20
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 2752