Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo smaczne, delikatne i puszyste oponki serowe. Idealne na "Tłusty czwartek" i nie tylko.
Ser zmielić w maszynce do mielenia mięsa, lub za pomocą miksera.
Zmielony ser przelozyc do miski i dodać do niego cukry, miękkie masło oraz jajka. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Do tak przygotowanego sera przesiać mąkę wraz z sodą oczyszczoną. Mąkę przesiewać stopniowo co jakiś czas mieszając.
Kiedy ciasto jest juz za gęste aby mieszać je łyżką należy zacząć wyrabiać je ręcznie.
Wrobione ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na grubość około 0,5 – 1cm. Szklanką wycinać krążki. Z każdego krążka kieliszkiem wyciąć środek.
W rondlu rozgrzać olej lub smalec. Oponki smażyć z obu stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru.
Oponki wyjąc łyżką cedzakową i wyłożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nich nadmiar tłuszczu.
Gotowe oponki posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Pyszne oponki serowe z kształcie serc. Proste, pyszne i szybkie w wykonaniu :-)
Odsłon: 3824
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4023
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 180
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 843
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4023
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 180
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 843
Składniki
Ser zmielić w maszynce do mielenia mięsa, lub za pomocą miksera. Zmielony ser przelozyc do miski i dodać do niego cukry, miękkie masło oraz jajka. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Do tak przygotowanego sera przesiać mąkę wraz z sodą oczyszczoną. Mąkę przesiewać stopniowo co jakiś czas mieszając. Kiedy ciasto jest juz za gęste aby mieszać je łyżką należy zacząć wyrabiać je ręcznie.
Wrobione ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na grubość około 0,5 – 1cm. Szklanką wycinać krążki. Z każdego krążka kieliszkiem wyciąć środek. W rondlu rozgrzać olej lub smalec. Oponki smażyć z obu stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Oponki wyjąc łyżką cedzakową i wyłożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nich nadmiar tłuszczu. Gotowe oponki posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Biszkoptowe Kuleczki
Desery
Zwykłe super ciasto z owocami
Desery
Muffiny z rabarbarem
Desery
Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Biszkoptowe Kuleczki
Niesamowite kuleczki na bazie ciastek biszkoptów, które przygotujesz w kilka...
Odsłon: 9
Zwykłe super ciasto z owocami
Kto lubi zwykłe proste ciasta w wykonaniu ?
Odsłon: 837