Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo smaczne, delikatne i puszyste oponki serowe. Idealne na "Tłusty czwartek" i nie tylko.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 76
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18639
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7128
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30758
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 76
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18639
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7128
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30758
Składniki
Ser zmielić w maszynce do mielenia mięsa, lub za pomocą miksera. Zmielony ser przelozyc do miski i dodać do niego cukry, miękkie masło oraz jajka. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Do tak przygotowanego sera przesiać mąkę wraz z sodą oczyszczoną. Mąkę przesiewać stopniowo co jakiś czas mieszając. Kiedy ciasto jest juz za gęste aby mieszać je łyżką należy zacząć wyrabiać je ręcznie.
Wrobione ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na grubość około 0,5 – 1cm. Szklanką wycinać krążki. Z każdego krążka kieliszkiem wyciąć środek. W rondlu rozgrzać olej lub smalec. Oponki smażyć z obu stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Oponki wyjąc łyżką cedzakową i wyłożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nich nadmiar tłuszczu. Gotowe oponki posypać cukrem pudrem. Smacznego!