Oponki serowe
Składniki
- mąka, 1/2 kg
- twaróg, 1/2 kg
- cukier, 3 łyżki
- cukier waniliowy, całe opakowanie
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- jajko, 1
- cukier puder
Składniki
- mąka, 1/2 kg
- twaróg, 1/2 kg
- cukier, 3 łyżki
- cukier waniliowy, całe opakowanie
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- jajko, 1
- cukier puder
Etapy przygotowania
Wszystkie składniki zagnieść.
Ciasto wałkować na grubość ok 0.5cm - 1cm.
Wykrawać kółka szklanka i w środku otwory kieliszkiem.
Piec na głębokim oleju na złocisty kolor.
Wykładać na talerzyk i posypać cukrem pudrem.
Przepis w Waszym wykonaniu (17)
Komentarze do przepisu (15)
Ostatnio komentowane przepisy
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 98
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 125
Ostatnio komentowane przepisy
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 98
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 125
Składniki
- mąka, 1/2 kg
- twaróg, 1/2 kg
- cukier, 3 łyżki
- cukier waniliowy, całe opakowanie
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- jajko, 1
- cukier puder
Wszystkie składniki zagnieść.
Ciasto wałkować na grubość ok 0.5cm - 1cm.
Wykrawać kółka szklanka i w środku otwory kieliszkiem.
Piec na głębokim oleju na złocisty kolor.
Wykładać na talerzyk i posypać cukrem pudrem.
JA DODAJĘ PROSZEK DO PIECZENIA I SODĘ I TRZEBA DOBRZE WYROBIĆ. SĄ PYSZNE. DLA TYCH, KTÓRZY LUBIĄ SŁODKOŚCI TO PYSZNY DESER. ZNIKAJĄ BARDZO SZYBKO BO SĄ PYSZNE.
Ale ,dlaczego miałam tego nie skomentować skoro tego nie da się zjeść,nie wprowadzaj ludzi w błąd tylko napisz,że zamiast proszku musi być soda oczyszczona.
Nie każdy ma taki sam gust jak ty, w sumie ty go chyba nie masz. Wiec jak ci się coś nie podoba to po prostu nie komentuj.
I PO CO TAKI PRZEPIS ,SKORO TO SĄ GNIECIUCHY.NAWET NIE PRÓBUJCIE ICH ROBIĆ,PO PROSTU ŚWIŃSTWO.SZKODA CZASU,ROBOTY I NERWÓW.
Nie mam pojęcia. Mi się zawsze udawały, może czasami przy rozwałkowaniu się trochę ściągało ale to dosłownie o milimetry ale mimo to wychodzą super. Ostatnio dodałam sodę tak jak poleciła koleżanka basiab28 i faktycznie są lepsze. pozdrawiam