Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasto, dużo śliwek i słodka kruszonka......
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2306
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4397
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1330
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 315
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2306
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4397
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1330
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 315
Składniki
Do mąki dodać pokrojone na kawałki masło, dokładnie posiekać nożem. Dodać cukier puder, żółtka i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem. Włożyć do lodówki.
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki.
Formę na tartę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Na cieście ułożyć śliwki, posypać kruszonką.
Piec przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.