Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto z dodatkiem orzechów włoskich i dużo jabłkowego nadzienia
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6233
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 192
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 149
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 285
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 502
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6233
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 192
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 149
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 285
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 502
Składniki
Wymieszać suche składniki ciasta, dodać pokrojone na kawałki masło i żółtka. Szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć na godzinę do zamrażarki, pozostałe 2/3 do lodówki.
Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać cukrem, wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie odcisnąć nadmiar soku, dodać cynamon i bułkę tartą.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto z lodówki rozwałkować, wyłożyć dno blachy. Na cieście rozprowadzić równą warstwę jabłek. Ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce, wyłożyć na warstwie jabłkowej.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut. Ciasto jest bardzo kruche więc należy uważać przy krojeniu i przede wszystkim dać szarlotce całkowicie wystygnąć.