Do góry

Desery Przepis na:

Orzechowe ciasteczka

Orzechowe ciasteczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 6449

Dodano:

Odsłon: 3053

Ciasteczka są rewelacyjne.

Składniki

  • 140 g. orzechów włoskich startych lub zmielonych
  • 140 g. cukru
  • 1 kostka masła
  • 300 g. mąki pszennej
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę należy przesiać, dosypać orzechy, cukier i dodać miękkie masło. Składniki zagnieść ze sobą, aż wszystko razem ładnie się połączy. Uzyskamy masę, która nie będzie spójna. Małą łyżeczką nakładamy na rękę ciasto orzechowe i formujemy kształty. Niestety ciasta nie da się rozwałkować i wycinać foremkami. Każde ciasteczko to ręcznie wykonana robota.
    Ciasteczka pieczemy 15 minut w 175 *

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń