Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowe ciasto z gruszkami to smaczne, ucierane ciasto do kawki. Można upiec z orzechami włoskimi lub laskowymi.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsypać szczyptę soli. Dodawać jajka po jednym ciągle ucierając.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej. Wymieszać tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać orzechy i mleko, delikatnie wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Ciasto przełożyć do foremki. Gruszki w całości wcisnąć w ciasto do dna. Piec około 50- 60 minut, najlepiej sprawdzić suchym patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. Ciasto wystudzić w formie i podawać posypane cukrem pudrem.