Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzechowe pyszności"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1702
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1702
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Mąkę przesiej z sodą i cukrem pudrem, dodaj sól, wlej ciepłe masło. Zagnieć ciasto. Wyłóż nim foremki, np. w kształcie łupinek orzecha, piecz 10 minut w temp. 180°C.
Czekoladę rozpuść w garnku, przestudź. Napełnij nią część orzechowych „miseczek” i wciśnij do każdej orzech. W garnku podgrzej mleko z masłem i cukrem, mieszaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj mleko w proszku i aromat, wymieszaj i odstaw do wystudzenia. Napełnij resztę miseczek, udekoruj każdą migdałem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień