Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowy smak osłodzony miodem i rodzynkami ;-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18991
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19874
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18991
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19874
Składniki
Jajka ubić z cukrem aż znacznie zwiększą objętość,wlać olej,wodę i wanilię.Zmiksować,następnie wsypać mąkę i sodkę.Zmiksować.Do ciasta wsypać orzechy oraz rodzynki i wymieszać łyżką.Do przygotowanej formy "serce" lub tortownicy z kominem przełożyć ciasto,wyrównać i wstawić do gorącego piekarnika (170).Piec 1 godz.Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu odwrócić ciasto do góry dnem i wyjąć z formy.Jeszcze ciepłe posmarować miodem i posypać posiekanymi orzechami.
Serwować na gorąco np. z ulubionymi lodami ;-)
SMACZNEGO