Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowy smak osłodzony miodem i rodzynkami ;-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3014
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3014
Składniki
Jajka ubić z cukrem aż znacznie zwiększą objętość,wlać olej,wodę i wanilię.Zmiksować,następnie wsypać mąkę i sodkę.Zmiksować.Do ciasta wsypać orzechy oraz rodzynki i wymieszać łyżką.Do przygotowanej formy "serce" lub tortownicy z kominem przełożyć ciasto,wyrównać i wstawić do gorącego piekarnika (170).Piec 1 godz.Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu odwrócić ciasto do góry dnem i wyjąć z formy.Jeszcze ciepłe posmarować miodem i posypać posiekanymi orzechami.
Serwować na gorąco np. z ulubionymi lodami ;-)
SMACZNEGO