Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowy smak osłodzony miodem i rodzynkami ;-)
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24918
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 128
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 86
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 551
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24918
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 128
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 86
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 551
Składniki
Jajka ubić z cukrem aż znacznie zwiększą objętość,wlać olej,wodę i wanilię.Zmiksować,następnie wsypać mąkę i sodkę.Zmiksować.Do ciasta wsypać orzechy oraz rodzynki i wymieszać łyżką.Do przygotowanej formy "serce" lub tortownicy z kominem przełożyć ciasto,wyrównać i wstawić do gorącego piekarnika (170).Piec 1 godz.Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu odwrócić ciasto do góry dnem i wyjąć z formy.Jeszcze ciepłe posmarować miodem i posypać posiekanymi orzechami.
Serwować na gorąco np. z ulubionymi lodami ;-)
SMACZNEGO