Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowy mazurek"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj pokrojoną zimną margarynę.
Wbij jajko, wsyp proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Zagnieć ciasto.
Uformuj z niego płaskie jajko, zrób widelcem dziurki i wstaw na godzinę do lodówki, żeby się dobrze przegryzło.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wstaw ciasto i piecz około 15 minut.
W tym czasie utrzyj margarynę z masą krówkową.
Mazurek wyjmij z piekarnika, a gdy przestygnie, posmaruj go częścią masy. Posyp rozgniecionymi orzechami i ponownie nałóż krówkowy krem. Wierzch udekoruj według uznania.
60 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 380Źródło: Super TV