Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowy mazurek"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 259
Polecam.
Odsłon: 742
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36273
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 416
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 259
Polecam.
Odsłon: 742
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36273
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 416
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj pokrojoną zimną margarynę.
Wbij jajko, wsyp proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Zagnieć ciasto.
Uformuj z niego płaskie jajko, zrób widelcem dziurki i wstaw na godzinę do lodówki, żeby się dobrze przegryzło.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wstaw ciasto i piecz około 15 minut.
W tym czasie utrzyj margarynę z masą krówkową.
Mazurek wyjmij z piekarnika, a gdy przestygnie, posmaruj go częścią masy. Posyp rozgniecionymi orzechami i ponownie nałóż krówkowy krem. Wierzch udekoruj według uznania.
60 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 380Źródło: Super TV