Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia z dodatkiem ulubionych cukierków Michałków i pysznych orzeszków.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
1. Herbatniki moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy.
2. Następnie robimy masę kakaową. 3. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, kakao oraz 50 g żelatyny rozpuszczonej w niepełnej szklance wody. 4. Orzechy kruszymy i łączmy z masą.
5. Masę wykładamy na ciastka, chłodzimy 30 minut w lodówce
6. W tym czasie robimy białą masę: Śnieżki ubijamy w dwóch szklankach zimnego mleka. 7. Dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną pozostałą ( 3 łyżki) żelatynę w połowie szklanki wody.
8. Cukierki kruszymy i wykładamy na masę ciemną.
9. Cukierki przykrywamy masą białą.
10. Na koniec robimy kleksy z polewy czekoladowej. 11. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
12. Ciasto gotowe. 13. Smacznego.