Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowa terrina"
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 53
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 16
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 53
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 16
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Składniki
Podłużną formę (tzw. keksówkę) wyłóż folią spożywczą. Jogurt (tłusty) wymieszaj razem z miodem, gęstą śmietaną (wybierz tłustą) oraz zmielonymi migdałami. Dodaj skórkę oraz sok ze sparzonej i starannie wyszorowanej cytryny.
Przygotuj owoce. Świeże oczyść, mrożone rozmroź, konserwowe osącz z zalewy. Większe sztuki pokrój w plasterki lub w kostkę. Ciastka włóż do woreczka, zawiąż i pokrusz za pomocą wałka do ciasta.
Na spód wyłożonej folią formy wylej część masy jogurtowej Rozłóż warstwę ciastek i owoców, przykryj kolejną częścią jogurtu. Postępuj tak do wyczerpania składników. Na wierzchu musi się znaleźć masa jogurtowa. Wyrównaj ją, przykryj folią. Terrinę schładzaj 12 godzin.
Czas ok. 30 min; porcja – 370 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety