Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy wiedeński sernik bezglutenowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Tortownicę o średnicy 23 cm natłuść. Zmiksuj masło, twaróg i cukier na gładką masę. Kolejno dodawaj jaja, ciągle mieszając. Dodaj śmietanę, mąkę kukurydzianą i wanilię. Owoce umyj, osusz i dodaj do masy serowej. Przełóż masę do tortownicy.
Zewnętrzną część tortownicy obłóż folią aluminiową. W większym naczyniu do zapiekania rozłóż czystą ściereczkę bawełnianą. Na niej połóż tortownicę z sernikiem. Wlej wrzątek, tak aby sięgał do połowy tortownicy. Zapiekaj 60 minut w 180°C. Odstaw do wystygnięcia. Wyjmij ciasto i schłódź przed podaniem.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14