Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17353
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4148
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 135
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 214
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17353
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4148
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 135
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 214
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Składniki
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru ,dodać trochę mleka i łyżkę mąki.Wymieszać .Zostawić do wyrośnięcia.
Całe jajka ubić z resztą cukru .Margarynę roztopić.
Do przesianej mąki dodać drożdże ,letnią margarynę ,jajka ,mleko i spirytus.Wyrobić.Pozostawić do wyrośnięcia.Gdyby było za rzadkie można dodać trochę mąki.
Z wyrośniętego ciasta formować pączki.Zostawić do wyrośnięcia.
Usmażyć.Posypać cukrem pudrem .Z tej ilości wychodzi mi od 20 do 25 pączków