Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4061
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415932
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4061
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415932
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru ,dodać trochę mleka i łyżkę mąki.Wymieszać .Zostawić do wyrośnięcia.
Całe jajka ubić z resztą cukru .Margarynę roztopić.
Do przesianej mąki dodać drożdże ,letnią margarynę ,jajka ,mleko i spirytus.Wyrobić.Pozostawić do wyrośnięcia.Gdyby było za rzadkie można dodać trochę mąki.
Z wyrośniętego ciasta formować pączki.Zostawić do wyrośnięcia.
Usmażyć.Posypać cukrem pudrem .Z tej ilości wychodzi mi od 20 do 25 pączków