Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pączki ptysiowe"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7274
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7274
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Wodę zagotuj z masłem i szczyptą soli. Wsyp przesianą mąkę i podgrzewaj cały czas mieszając, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka.
Gdy lekko ostygnie, dodawaj po kolei jajka, cały czas mieszając. Na głębokiej patelni rozgrzej olej.
Ciastem napełnij szprycę z końcówką w kształcie gwiazdki. Papier do pieczenia potnij na kwadraty i na każdym wyciśnij koło z ciasta. Papier wkładaj na rozgrzany olej, aby ciasto było pod spodem. Podawaj z powidłami.Źródło: Takie jest życie