Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pączki ptysiowe"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 236
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 236
Składniki
Wodę zagotuj z masłem i szczyptą soli. Wsyp przesianą mąkę i podgrzewaj cały czas mieszając, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka.
Gdy lekko ostygnie, dodawaj po kolei jajka, cały czas mieszając. Na głębokiej patelni rozgrzej olej.
Ciastem napełnij szprycę z końcówką w kształcie gwiazdki. Papier do pieczenia potnij na kwadraty i na każdym wyciśnij koło z ciasta. Papier wkładaj na rozgrzany olej, aby ciasto było pod spodem. Podawaj z powidłami.Źródło: Takie jest życie