Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pączki ptysiowe"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Wodę zagotuj z masłem i szczyptą soli. Wsyp przesianą mąkę i podgrzewaj cały czas mieszając, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka.
Gdy lekko ostygnie, dodawaj po kolei jajka, cały czas mieszając. Na głębokiej patelni rozgrzej olej.
Ciastem napełnij szprycę z końcówką w kształcie gwiazdki. Papier do pieczenia potnij na kwadraty i na każdym wyciśnij koło z ciasta. Papier wkładaj na rozgrzany olej, aby ciasto było pod spodem. Podawaj z powidłami.Źródło: Takie jest życie