Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 9
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7962
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 9
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 42
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7962
Składniki
Drożdże rozpuszczam w 2 łyżkach letniego mleka i łyżeczce cukru. Wszystkie ciasta rzucam do miski, dodaję podrośnięte drożdże, mieszam mikserem. Odstawiam na 60 minut do wyrośnięcia.
Z niewielkiej ilości ciasta formuję w dłoniach placuszki, nakładam po łyżeczce masy krówkowej, dokładnie zlepiam brzegi i delikatnie spłaszczam. Odstawiam na 30 minut.
Smażę z obydwu stron do zrumienienia, osączam z tłuszczu. Zimne pączki dekoruję polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
<strong>Czas przygotowania 180 minut. Cena porcji około 1,30 zł.</strong>
<strong>Przepis nadesłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Rewia