Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1413
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 255
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1413
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 255
Składniki
Drożdże rozpuszczam w 2 łyżkach letniego mleka i łyżeczce cukru. Wszystkie ciasta rzucam do miski, dodaję podrośnięte drożdże, mieszam mikserem. Odstawiam na 60 minut do wyrośnięcia.
Z niewielkiej ilości ciasta formuję w dłoniach placuszki, nakładam po łyżeczce masy krówkowej, dokładnie zlepiam brzegi i delikatnie spłaszczam. Odstawiam na 30 minut.
Smażę z obydwu stron do zrumienienia, osączam z tłuszczu. Zimne pączki dekoruję polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
<strong>Czas przygotowania 180 minut. Cena porcji około 1,30 zł.</strong>
<strong>Przepis nadesłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Rewia